Nasıl yapılacağını bilmediğin işten para kazanılır mı?

Ne olursa yaparım abi modu vardır. Fakat her iş dalı uzmanlık ister. Her iş dalının püf noktaları ve ustalıkları vardır.

Bazı iş dallarında belki birikim ve tecrübe istemeyebilir. Fakat öyle iş dalları vardır ki, sadece yılların tecrübesini ister. Eğitim ister. Tecrübe ister.

Hayatında hiç berberlik yapmamış birisi dükkan açıp berberlik yapabilir mi?

Tıp fakultesine gitmeyen biri doktorluk yapabilir mi?

Öğretmenlik diploması olmayan ne kadar sağlıklı öğretmen olabilir?

Dini bir eğitim almadan imamlık yapılabilir mi?

* * *

Belki çocugunun saçlarını kesecek kadar berberlik yaparsın fakat berber dükkanı açabilmen için çıraklıktan ustalığa bir süreçten geçmen gerekir..

Belki bir topluma geçer iki üç laf edebilirsin ancak öğretmen olabilmek için bunun okulu okuman gerekir..

Belki bir kaç ağrı falan filan için bitkilerle alakalı kulaktan dolma bilgiler verirsin ancak doktorculuk için diploman şart..

Belki öğle ve ikindi namazında tüm cemaate imamlık yapabilirsin fakat akşam namazında imamlık yaptığında tüm foyan ortaya dökülüverir..

o yüzden bir alanda bir iş yapmak istiyorsan önce o işi öğrenmek zorundasın. Onun ilmini almak zorundasın.

Bir yere iş başvurusu yaparken, birikimin yokken önce para kazanmaya odaklanırsan kazanacağın para sana haram olur.. Önce kendini sınaman lazım. ben ne biliyorum ne kazandıracağım bunları sorgulaman lazım. Hiç birşey o kadar kolay değildir. Emek vermek ve çalışmak zorundasın. Hiç bilgi sahibi değilsen ücretsiz çalışmayı bile göze almak zorundasın. Sen bilmezken üstüne para beğenmezsen kul hakkı yemiş olur..

Nasıl yapılacağını bilmediğin işten para kazanmaya değil işi öğrenmeye bakacaksın. O işin hakkını vermek için gereken neyse onu yapacaksın. Hem bilmeyip hem bilmişlik havasına girersen tutunamazsın. Kaybedersin