Bu din garip geldi garip gidecek hadisindeki müjde

Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde "bu din garip geldi garip gidecek" buyuruyor buradan ne anlamalıyız nasıl anlamalıyız. Bu sözde göremediğimiz nedir?

Bu söz yıllardır kafamı kurculuyordu. Çok kere olur olmaz yerde söylenir islamın garip kalacağı, zor günler yaşayacağı, hatta hafazan Allah yok olacağı vurgulanır hep..

Ve bir korku salar kalplere.. Çalışma mücadele azmini kırar. Yenilmişlik duygusu yaşatır.

Gerçekten öyle mi?

Yıllardır hep yanlış mı anladık. Ya da bu hadisteki sırrı kimse çözemedi mi?

Öğrendik ki meğer işin aslı başkaymış. İlmi yetersizlik büyük bir müjdeyi barındıran ve gelecekle alakalı güzel bir haberi barındıran hadisi görmemizi engellemiş.

Evet, islam garip başladı. Zor günlerle başladı. Mekke döneminde her türlü zulm yaşandı. Fakat o garip başladı dönem islamın özü idi. İslamiyet en iyi o dönem yaşanıyordu.. Hiç bir dönem islamiyet garip başladı peygamber efendimizin yaşadığı dönem kadar en iyi şekilde yaşanmadı.


İşte efendimiz müjdesi "garip gidecek"te gizli.. Yani ilel yevmilkıyame.. Kıyamet sabahına kadar garip başladığı günkü gibi taptaze.. O gününkü ruhu hiç bozulmadan ehli sünnet velcemaat akıdesi ile devam edecek.

Garip başladığı dönemdeki gibi bütün tahrif hareketleri bütün baskılara rağmen aslını asla yitirmeyecek.. Hiç bir güç bozamayacak. Allah her daim her dönem aslını tüm dünyaya haykırtacak. Yaşatacak ve yaşanması için mücadele edecek büyük zaatlar varisi rasüller gönderecek..

Kısaca; bu din bugün yorumlandığı gibi garip değil, hiç bir zaman garipte olmayacak. Fakat Garip olarak başladığı gün gibi sapasağlam.. Kıyamete kadarda Ashabın yaşadığı islam nasılsa öyle yaşanacak..


Rabbim bizleri Peygamber efendimiz dönemindeki saf temiz ehli sünnet inancı üzerine giden topluluklar arasında olmayı ve o toplulukla beraber ömrümüzü devam ettirmeyi nasip eder inşllah